Garam masala

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Garam masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 suszonych chilli

laska cynamonu

kilka liści curry

2 łyżki ziaren kolendry

2 łyżki ziarenek kminu

1 łyżeczka pieprzu czarnego

1 łyżeczka goździków

1 łyżeczka nasion kozieradki

1 łyżeczka nasion czarnej gorczycy

1/4 łyżeczki sproszkowanego chilli

Przygotowanie:

w Woku prażymy całe papryczki chilli, cynamon i liście curry (2 minuty). dodać kolendrę, kmin, kozieradkę i gorczycę. Prażyć 7 minut. Wystudzić. Utrzeć na proszek.

powrót

Podobne przepisy

Meksykańskie filo z kurczakiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Crespelle
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chińskie naleśniki
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tażin z ciecierzycą, harissą i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.