Anjum  Anand

Garam masala


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Garam masala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 suszone liście laurowe

7 strączków czarnego kardamonu

tylko nasiona

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

2 łyżeczki nasion kminu

1 łyżeczka mielonego cynamonu

5 goździków

 

 

Przygotowanie:


Zemleć wszystkie składniki w młynku do przypraw albo utrzeć w moździerzu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

powrót

Podobne przepisy

Bezalkoholowy syrop z wina
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapki z serem, sopressą i bazylią
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Fondue neuchatel
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

skomentuj przepis

#jokaboka

27.09.2011 22:17


tychy

CYTUJ

Najlepsze garam masala, czyli wg mnie smakujace tak jak to, jakie jadlam w Indiach, jest to przyrzadzone wg przepisu, ktory znalazlam na www.dotykindii.pl/garam_masala.html

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.