Galaretki w polskich smakach

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Galaretki w polskich smakach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miód

bulion

maślanka

woda po kiszonych ogórkach

woda i żelatyna - na galaretki

pumpernikiel

ogórek kiszony

marchew

szynka

serek

dżem

cukier

sól

koperek

natka

szczypiorek - na przybranie

 

 

Przygotowanie:


Przygotować należy 4 niewielkie formy na galaretki, najlepiej silikonowe, które
umożliwią nam łatwe wyjęcie. Ja miałam foremki, które mieściły 50 ml, więc
odmierzyłam płyn tj.
1) bulionu
2) miodu,
3) maślanki
4) wody po ogórkach kiszonych,
po 30 ml i wymieszałam z 20 ml wody z dodatkiem jednej łyżeczki żelatyny. Do
galaretki o smaku ogórków dałam podwójną ilość żelatyny ze względu na
kwasowość roztworu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.