Gary  Rhodes

Galaretka z czerwonych porzeczek


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Galaretka z czerwonych porzeczek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1½ kg czerwonych porzeczek

woda

cukier kryształ lub cukier żelujący

 

 

Przygotowanie:


Wsyp czerwone porzeczki do rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu przez pół godziny, aż owoce zaczną się rozpadać. Przecedź przez gęste sito lub muślin, nie przyśpieszając tego procesu. Po wielu godzinach, gdy sok przestanie ściekać, odlej go i odmierz. Na 600 mililitrów soku wsyp 450 g cukru kryształu lub cukru żelującego. Gotuj sok z cukrem na małym ogniu przez 10 minut. Sprawdź, czy galaretka jest gotowa. Wylej nieco na talerz i wstaw do lodówki. Jeśli się nie zetnie, gotuj dalej i sprawdzaj, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. Gotową galaretkę przelej do wysterylizowanych, gorących słoików. Zetnie się po wystygnięciu. Podawaj do pieczonej jagnięciny.

powrót

Podobne przepisy

Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Banany w mleku kokosowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet cytrynowy z tequilą
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Eton Mess
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Pudding czekoladowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.