Galaretka mandarynkowa

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Galaretka mandarynkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 szklanki świeżo wyciśniętego soku z mandarynek (12 do 15 owoców) (1l)

skórka starta z jednej mandarynki

½ szklanki cukru (125 ml)

8x2 g listków żelatyny lub 2 łyżki (30 ml) żelatyny w proszku



do podania:

bita śmietana

ciasteczka



Przygotowanie:

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie 10 minut, odciskamy. Jeśli używamy żelatyny w proszku, wsypujemy ją do soku i zostawiamy na 5 minut. Sok podgrzewamy ze skórką i cukrem, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy w nim żelatynę. Przelewamy do kieliszków lub miseczek. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny. Podanie: ozdabiamy bitą śmietaną, podajemy z ciasteczkami.

powrót

Podobne przepisy

Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Panna cotta z sosem poziomkowym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.