Janella  Purcell

Galaretka kokosowa z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Galaretka kokosowa z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

puszka mleczka kokosowego lub śmietanki kokosowej

2 łyżeczki agaru

dojrzałe mango

2 łyżki posiekanego kandyzowanego imbiru

2 liście limetki

pół pęczka mięty

100 g cukru palmowego

 

 

Przygotowanie:


Mleczko lub śmietankę gotujemy przez 2 minuty z dodatkiem agaru. Przelewamy do foremek.
Kroimy mango. Podgrzewamy cukier palmowy z dodatkiem pokrojonych liści limetki i połową imbiru.
Wyjmujemy galaretkę z foremek. Dookoła układamy mango. Wierzch polewamy syropem cukrowo-imbirowym i posypujemy posiekaną miętą.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowy budyń z chilli
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Tiramisu
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki pieczone w syropie z orzechami laskowymi
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.3) seria II
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne
Kokosowo - bananowe obrączki z mango
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Bomby jabłkowe z imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.