Jacek Sikora

Galaretka cytrusowo – herbaciana


Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Galaretka cytrusowo – herbaciana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 ml soku czerwonych pomarańczy

150 ml wina białego

90 g cukru

opakowanie galaretki pomarańczowej

½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

2 torebki herbaty

2 grejpfruty

2 pomarańcze

krzaczek mięty

 

Przygotowanie:

Sok z pomarańczy lekko podgrzej i dodaj galaretkę i cukier. Wino zagotuj i zaparz w nim herbatę. Do soku dodaj zaparzoną w winie herbatę. Podgrzewaj do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Dopraw płyn pieprzem oraz siekanymi listkami mięty. Z pomarańczy i grejpfrutów wykrój cząstki. Do foremek wylej galaretkę. Wstaw do lodówki. Jak tylko zastygnie ułóż cząstki pomarańczy i grejpfrutów. Zalej galaretką. Wstaw do lodówki, jak tylko trochę zastygnie dopełnij do końca pomarańczami, grejpfrutami i dopełnij galaretką.

powrót

Podobne przepisy

Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser z ciasta filo i sałatki owocowej
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Papaja nadziewana musem cytrynowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Banany i ananasy z grilla z glazurą maślano-rumową
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Panna cotta
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.