Frytki z piekarnika

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Frytki z piekarnika
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

4 duże, umyte ziemniaki (do pieczenia)

oliwa

sól i pieprz



Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 205°C. Każdego ziemniaka rozetnij wzdłuż na połowę, a potem na ćwiartki, aż otrzymasz ósemki. Polej je oliwą, dopraw solą i pieprzem, ułóż oddzielnie na blasze. Piecz przez 15-20 minut, aż będą złociste po jednej stronie. Przewróć i piecz, aż będą złociste i chrupkie po obu stronach.



@ Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.