Frytki z marchwi

Frytki z marchwi
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Iwona Zasuwa

Seria kulinarna:
Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci

Składniki:

  • 4-5 marchwi
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • sól (opcjonalnie)
  • olej kokosowy lub masło klarowane

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchew umyj, obierz i pokrój w słupki. Włóż marchew do plastikowego woreczka, dodaj przyprawy, okraś niewielką ilością wybranego tłuszczu i dokładnie wymieszaj.
Ułóż na papierze do pieczenia posmarowanym odrobiną tłuszczu.
Piecz w temperaturze 180º C około 45 minut lub dłużej (do pełnej miękkości marchewki).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA