Łukasz Łuczaj

Frytki z łopianu po japońsku


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 9208

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 korzeni łopianu

wykopanych kiedy jeszcze roślina nie kwitnie i nie owocuje

sos sojowy

olej

 

Przygotowanie:

Korzenie umyć i pokroić w paski o długości 4 cm i bardzo cienko, dużo cieniej niż frytki. Rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić korzenie, zalać kilkoma łyżkami sosu sojowego i taką samą ilością wody, smażyć aż mocno zbrązowieją, mieszając od czasu do czasu.

powrót

Podobne przepisy

Wegetariańska kaczka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka ostro–słodka
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Ziemniaki z kminem i chili
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.