Łukasz Łuczaj

Frytki z łopianu po japońsku


Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 9012

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

10 korzeni łopianu

wykopanych kiedy jeszcze roślina nie kwitnie i nie owocuje

sos sojowy

olej

 

Przygotowanie:

Korzenie umyć i pokroić w paski o długości 4 cm i bardzo cienko, dużo cieniej niż frytki. Rozgrzać kilka łyżek oleju, wrzucić korzenie, zalać kilkoma łyżkami sosu sojowego i taką samą ilością wody, smażyć aż mocno zbrązowieją, mieszając od czasu do czasu.

powrót

Podobne przepisy

Risotto z prawdziwkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kremowe curry warzywne
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.