Aaron Craze

Frytki bananowe


Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Frytki bananowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 dojrzałych bananów

200 g polenty

2 łyżki oliwy

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Obierz banany i pokrój na plasterki. Wsyp polentę do miski, obtocz w niej bananowe plastry. Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia i rozłóż chipsy. Skrop oliwą i oprósz solą. Piecz ok. 10 min do chwili, gdy chipsy zezłocą się i będą chrupiące.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.