Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Frittata ze spaghetti, jajkami i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

250 g ugotowanego spaghetti

150 g czarnych oliwek bez pestek

2 ząbki czosnku

posiekana cebula

4 gałązki tymianku

natka pietruszki

75 g gruyera

3 jajka

szczypta gałki muszkatołowej

szczypta soli



Przygotowanie:

Podsmażyć cebulę z tymiankiem i pietruszką na 50 gramach masła. Wymieszać jajka z przyprawami i resztą składników. Wlać na patelnię i smażyć przez 8-12 minut, aż masa się zetnie.

powrót

Podobne przepisy

Kotlet z soczewicy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Pieczony kalafior
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Tortellini z borowikami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.