Francuska zupa cebulowa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 27)
trudność: łatwe

Francuska zupa cebulowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pół łyżki tłuszczu Omega

3 łyżki oliwy

4 posiekane cebule

2 pokrojone ząbki czosnku

2 filiżanki białego wytrawnego wina

2 filiżanki bulionu jarzynowego

sól i pieprz

4 kromki chleba

filiżanka pokruszonej fety

pół filiżanki posiekanej natki pietruszki

2 filiżanki młodych liści szpinaku

 

 

Przygotowanie:


W dużym garnku rozgrzać tłuszcz i łyżkę oliwy. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć przez 5 minut. Wlać białe wino i gotować przez kilka minut na małym ogniu. Wlać bulion i gotować przez 20 minut.
W czterech naczyniach do zapiekania ułożyć po pół filiżanki liści szpinaku. Zalać zupą i przykryć kromkami chleba. Skropić oliwą i umieścić w piekarniku pod grillem. Zapiekać, aż chleb się zrumieni. Posypać pokruszoną fetą i krótko zapiec. Podawać z natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.