Fondue neuchatel

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia szwajcarska

Fondue neuchatel
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 ząbek czosnku

półtorej filiżanki wytrawnego białego wina

1 łyżeczka soku z cytryny

2 filiżanki startego ementalera

2 filiżanki startego grujera

1 łyżka skrobi kukurydzianej

3 łyżki kirszu

biały pieprz, gałka muszkatołowa i papryka do smaku

świeży chleb do serwowania

Przygotowanie:

Wnętrze naczynia do fondue przetrzeć naciętym ząbkiem czosnku. Podgrzać wino i sok z cytryny. Wsypać ser i zamieszać. Kiedy zacznie się gotować dodać kirsz i skrobię kukurydzianą. Po 2-3 minutach wsypać przyprawy.
Podawać z chlebem pokrojonym w kostkę.

powrót

Podobne przepisy

Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Masa kajmakowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Marokańska pasta z migdałów i miodu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Bezglutenowe muesli
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.