Andrzej Polan

Flądra z ogórkami i koprem


Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

Flądra z ogórkami i koprem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z flądry

2 ogórki małosolne

sól

pieprz czarny

gałka muszkatołowa

koperek

szczypiorek

tarta bułka

2 jajka

gałka muszkatołowa

olej Kujawski z bazylią



Sos:

400 ml naturalnego, gęstego jogurtu

słoik marynowanych podgrzybków

kilka marynowanych kurek

sól

pieprz

szczypta cukru

natka pietruszki

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Filety z flądry dopraw solą, pieprzem. Na każdym filecie ułóż cienkie plastry ogórka, koperku i szczypiorku. Zwiń roladki, obtocz w jajku, bułce tartej wymieszanej z gałką muszkatołową. Smaż na oleju na złoty kolor. Przygotuj sos. Jogurt połącz z grzybkami, posiekanym szczypiorkiem i natką. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj do ryby.

powrót

Podobne przepisy

Ryby w tempurze z surówką coleslaw
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Dorada z szynką pata negra
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Świeta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Filety z halibuta z pieczonymi ziemniakami petera gordona
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.