Marieta  Marecka

Fit batoniki z płatków i orzechów


Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

Fit batoniki z płatków i orzechów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 puszka mleka słodzonego mleka skondensowanego

125 g płatków orkiszowych

125 g płatków gryczanych

250 g mieszanki orzechów

50 g suszonego berberysu

50 g jagód goji

50 g ryżu preparowanego

50 g sezamu

 

Przygotowanie:

Orzechy krótko podpiekamy, studzimy i kroimy drobniej.
Mieszamy ze sobą płatki, orzechy, suszone owoce, ryż i sezam.
Mleko podgrzewamy, ma być ciepłe, ale nie gorące. Przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, staramy się nie dociskać zbyt mocno, ale wyrównać wierzch. Pieczemy 50-60 minut w piecu nagrzanym do 130 stopni.
Studzimy i kroimy batoniki.

powrót

skomentuj przepis

Bryś

postów: 1

26.03.2017 19:21

CYTUJ

Jaka jest objętość mleka skondensowanego? Są dostępne puszki różnej wielkości.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.