Marieta  Marecka

Fit batoniki z płatków i orzechów


Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

Fit batoniki z płatków i orzechów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 puszka mleka słodzonego mleka skondensowanego

125 g płatków orkiszowych

125 g płatków gryczanych

250 g mieszanki orzechów

50 g suszonego berberysu

50 g jagód goji

50 g ryżu preparowanego

50 g sezamu

 

Przygotowanie:

Orzechy krótko podpiekamy, studzimy i kroimy drobniej.
Mieszamy ze sobą płatki, orzechy, suszone owoce, ryż i sezam.
Mleko podgrzewamy, ma być ciepłe, ale nie gorące. Przelewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, staramy się nie dociskać zbyt mocno, ale wyrównać wierzch. Pieczemy 50-60 minut w piecu nagrzanym do 130 stopni.
Studzimy i kroimy batoniki.

powrót

Podobne przepisy

Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ziemniaki w kaczym smalcu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczona papryka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.