Sophie Grigson

Filety z makreli w liściach dzikiego czosnku


Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Filety z makreli w liściach dzikiego czosnku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 duża surowa makrela

12 liści czosnku niedźwiedziego

sól

pieprz

1 cytryna

 

 

Przygotowanie:


Wykroić z makreli 6 wąskich, podłużnych filetów. Liście czosnku blanszować we wrzątku kilka sekund, żeby były miękkie. Filety doprawić solą i pieprzem i dokładnie owinąć liśćmi czosnku. Gotować na parze ok. 5 min. Podawać z cząstką cytryny.

powrót

Podobne przepisy

(odc.12)tatar z łososia z kalafiorem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.