Ricardo Larrivee

Filety rybne w panierce z chrupków pszenicznych


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Filety rybne w panierce z chrupków pszenicznych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

375 ml pokruszonych chrupek pszenicznych

4 filety (175 g) suma rekiniego albo tilapii

125 ml mąki pszennej

3 rozkłócone jaja

3 łyżki oliwy

 

 

Przygotowanie:


Do jednej miski wsyp mąkę, do drugiej wlej jaja, do trzeciej wsyp chrupki pszeniczne.
Każdy filet przetnij wzdłuż na pół. Posyp solą i pieprzem. Zanurzaj filety w mące i jajach. Przykryj płatkami. Smaż na patelni, na średnim ogniu na tłuszczu, przez 2-3 minuty po obu stronach.
Podawaj z zieloną sałatą i dwoma sosami: tatarskim i pomidorowym.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.