David Gaboriaud

Filet rybny z pesto i pomidorami glazurowanymi w miodzie


Przepis z programu David w Europie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Filet rybny z pesto i pomidorami glazurowanymi w miodzie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety rybne (np. dorsz)

2 łyżki maki

2 gałązki pomidorów koktajlowych

4 łyżki domowego pesto

garść świeżej i umytej sałaty

2 łyżki miodu wielokwiatowego

sok z ½ cytryny

oliwa z oliwek extra vergine

sol, pieprz

Przygotowanie:

Filety rybne obtoczyć w mące i podsmażyć ok 5 min jedną stronę, aż skórka będzie chrupiąca, odwrócić i podsmażać przez chwilę drugą stronę. Dodać pomidory i podsmażyć. Wyciągnąć rybę, dodać jedną łyżkę miodu na tej samej patelni i obtaczać pomidory w miodzie, aż będą błyszczące. Ułożyć rybę na talerzu, obok położyć pomidory, całość polać pesto. Można podawać z liśćmi sałaty skropionymi sosem winegret.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z prawdziwkami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
Makaron z sosem śmietankowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z sosem bakaliowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.