Agnieszka Kręglicka

Feta grillowana


Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Feta grillowana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

plastry greckiego sera feta grubości 1,5 cm

plastry pomidora

suszone oregano

świeżo mielony pieprz

oliwa extra vergine

 

Przygotowanie:

Na kwadracie folii aluminiowej położyć mniejszy kwadrat pergaminu. Na każdym pergaminie trochę mniejszy od niego plaster fety. Na każdym plastrze fety położyć plaster pomidora, na to odrobinę suszonego oregano i oliwy. Zamknąć ser w pakieciku z folii i ułożyć na grillu. Grillować ok. 10 minut, podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Zdrowa kanapka z pastą jajeczną
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Carottes vichy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Grissini z szynką parmeńską
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ośmiorniczki w czerwonym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.