Jacques Reymond

Faszerowany żołądek jagnięcy


Przepis z programu Tajemnice domowych przepisów (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia libańska

Faszerowany żołądek jagnięcy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 żołądek jagnięcy w całości

sól

woda

2 cytryny

przekrojone na połówki

500 g drobno mielonej jagnięciny

1 szklanka długoziarnistego ryżu

opłukanego i osączonego

½ szklanki suszonej ciecierzycy

namoczonej przez noc i odsączonej

1½ łyżeczki soli

1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego

½ łyżeczki świeżo mielonego ziela angielskiego

125 g miękkiego masła

1 średnia cebula pokrojona na 6 plasterków

3 łyżki wody

kawałek kory cynamonowej

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Starannie umyj żołądek osoloną wodą i natrzyj połową cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Ratatouille z grillowanym stekiem i szafranowym ryżem
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Udziec jagnięcy po grecku
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.