Agnieszka Kręglicka

Faszerowane roladki z cukinii


Przepis z programu Para w kuchni odc.5
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Faszerowane roladki z cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3-4 małe cukinie

sól

dowolne nadzienia:

suszone pomidory

ser mozzarella

bazylia

ser gorgonzola

ser feta

pieczona papryka

farsz z białego sera i szpinaku

koperek

pietruszka

pieprz

oliwa

 

Przygotowanie:

Młode cukinie pokroić w cienkie podłużne plasterki. Zblanszować we wrzącej,
osolonej wodzie, lub zgrillować smarując oliwą, do uzyskania jasno-brązowych
pasków z rusztu. W tak przygotowane wstążki zawijać farsz lub różne produkty, komponując wg. uznania. Skropić oliwą z oliwek, popieprzyć, ewentualnie udekorować koperkiem lub pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska z suszonych pomidorów
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajka w kokilkach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszki z czarną porzeczką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
 Gnocchi z grzybami, żurawiną i ricottą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rozgrzewająca owsianka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Grzelak

postów: 6

30.10.2015 14:31

CYTUJ

Bardzo smaczna i lekka przekąska, fajnie, ze jej przygotowanie nie zabiera multum czasu.

zorza12

postów: 1

30.11.2012 21:50

CYTUJ

smakowicie wygląda

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.