Agnieszka Kręglicka

Faszerowane roladki z cukinii


Przepis z programu Para w kuchni odc.5
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Faszerowane roladki z cukinii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3-4 małe cukinie

sól

dowolne nadzienia:

suszone pomidory

ser mozzarella

bazylia

ser gorgonzola

ser feta

pieczona papryka

farsz z białego sera i szpinaku

koperek

pietruszka

pieprz

oliwa

 

Przygotowanie:

Młode cukinie pokroić w cienkie podłużne plasterki. Zblanszować we wrzącej,
osolonej wodzie, lub zgrillować smarując oliwą, do uzyskania jasno-brązowych
pasków z rusztu. W tak przygotowane wstążki zawijać farsz lub różne produkty, komponując wg. uznania. Skropić oliwą z oliwek, popieprzyć, ewentualnie udekorować koperkiem lub pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Szparagi po polsku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.31)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Grzelak

postów: 6

30.10.2015 14:31

CYTUJ

Bardzo smaczna i lekka przekąska, fajnie, ze jej przygotowanie nie zabiera multum czasu.

zorza12

postów: 1

30.11.2012 21:50

CYTUJ

smakowicie wygląda

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.