Faszerowane papryki

Przepis z programu Floyd w Indiach Amritsar (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Faszerowane papryki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

papryki

farsz: zielony groszek

orzechy nerkowca

kapusta

indyjski ser panir

zielona fasolka

tarta marchew

zielone papryczki chilli

nasiona kozieradki

świeża kolendra

rodzynki

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

chilli

sok z cytryny

olej

ziemniaki

 

 

Przygotowanie:


Dokładnie wymieszać składniki farszu. Nadziać papryki farszem, nabić je na szpadki, zabezpieczyć szpadkę ziemniakiem. Polać papryki olejem i wstawić do pieca tandoori. Piec, aż będą gotowe.

powrót

Podobne przepisy

Płatki makaronu z pesto
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Pitoplacki jaglane
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci
Spaghetti ze smażonymi kiełkami
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tortilla hiszpańska
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.