Faszerowane kraby

Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Faszerowane kraby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

świeże kraby

masala: nasiona kolendry

czerwone papryczki chilli

nasiona kminu rzymskiego i kopru włoskiego

świeży imbir i czosnek

cebula

czarny pieprz

świeża kolendra

 

 

Przygotowanie:


Składniki masali zmiksować w blenderze. Na oleju przesmażyć cebulę, dodać masalę i smażyć dalej. Można dolać trochę wody. Włożyć do garnka mięso krabów, dodać pieprz i świeżą kolendrę. Gotować do miękkości mięsa i podać w skorupach krabów.

powrót

Podobne przepisy

Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Krewetki z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nasi lemak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Mule w winie z ziołami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Makaron z krewetkami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.