Jola Słoma

Faszerowana gruszka z ogórecznikem w kwiatach akacji


Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 4018

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 gruszka

2 łyżki pokruszonego sera lazur

2 łyżki twarogu trzykrotnie mielonego

2 łyżki jogurtu

kilka liści ogórecznika

kilka liści szałwii

kilka gałązek tymianku cytrynowego

limonka

czarny pieprz do posypania

kwiaty akacji do dekoracji

 

Przygotowanie:

Gruszki kroimi na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne i skrapiamy sokiem z limonki. Ser mieszamy z twarogiem i jogurtem, dodajemy pokrojone liście ogórecznika i posiekane zioła. Uzyskaną masę nakładamy na gruszki, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i utartą skórką z limonki. Dekorujemy posypując kwiatami akacji.

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Spaghetti z sosem z suszonych pomidorów
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Puree pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.