Jola Słoma

Faszerowana gruszka z ogórecznikem w kwiatach akacji


Przepis z programu Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

odsłon: 3882

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 gruszka

2 łyżki pokruszonego sera lazur

2 łyżki twarogu trzykrotnie mielonego

2 łyżki jogurtu

kilka liści ogórecznika

kilka liści szałwii

kilka gałązek tymianku cytrynowego

limonka

czarny pieprz do posypania

kwiaty akacji do dekoracji

 

Przygotowanie:

Gruszki kroimi na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne i skrapiamy sokiem z limonki. Ser mieszamy z twarogiem i jogurtem, dodajemy pokrojone liście ogórecznika i posiekane zioła. Uzyskaną masę nakładamy na gruszki, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i utartą skórką z limonki. Dekorujemy posypując kwiatami akacji.

powrót

Podobne przepisy

Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gratin z boćwiną
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort ziemniaczany
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowy makaron z domowym pesto
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.