Fasolka szparagowa z migdałami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Fasolka szparagowa z migdałami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g fasolki szparagowej z uciętymi końcami

20 g uprażonych migdałów w plasterkach

1 – 2 drobno pokrojone szalotki

2 łyżki oliwy

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Zblanszować fasolkę w osolonej wodzie, odsączyć i schłodzić w lodowatej wodzie. Odsączyć. Jeśli fasolka jest duża, można rozdzielić strączki. Wymieszać z migdałami, szalotką i oliwą. Posolić i popieprzyć.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.