Bill Granger

Fasolka szparagowa z kukurydzą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Fasolka szparagowa z kukurydzą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duża garść zielonej fasolki szparagowej

2 filiżanki ziaren kukurydzy

oliwa

masło

dymka

kilka ząbków czosnku

pół filiżanki wywaru z kurczaka

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać na średnim ogniu oliwę z masłem. Kiedy masło się stopi, wrzucić posiekaną dymkę, czosnek i chwilę podgrzewać. Dodać kukurydzę i fasolkę, wlać wywar z kurczaka. Wymieszać, przykryć i dusić około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.