Bill Granger

Fasolka szparagowa z kukurydzą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Fasolka szparagowa z kukurydzą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duża garść zielonej fasolki szparagowej

2 filiżanki ziaren kukurydzy

oliwa

masło

dymka

kilka ząbków czosnku

pół filiżanki wywaru z kurczaka

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać na średnim ogniu oliwę z masłem. Kiedy masło się stopi, wrzucić posiekaną dymkę, czosnek i chwilę podgrzewać. Dodać kukurydzę i fasolkę, wlać wywar z kurczaka. Wymieszać, przykryć i dusić około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kasza manna na mleku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Placki grzybowe z sosem rozmarynowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.