Bill Granger

Fasolka szparagowa z kukurydzą


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Fasolka szparagowa z kukurydzą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duża garść zielonej fasolki szparagowej

2 filiżanki ziaren kukurydzy

oliwa

masło

dymka

kilka ząbków czosnku

pół filiżanki wywaru z kurczaka

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać na średnim ogniu oliwę z masłem. Kiedy masło się stopi, wrzucić posiekaną dymkę, czosnek i chwilę podgrzewać. Dodać kukurydzę i fasolkę, wlać wywar z kurczaka. Wymieszać, przykryć i dusić około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Pudding chlebowy z sałatką ze smażonego szpinaku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Paszteciki ze szpinakiem i fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Beszamelowe krokiety z szynką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.