Marieta  Marecka

Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami


Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Fasolka szparagowa z jajkami przepiórczymi i orzeszkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g zielonej fasolki

8 jaj przepiórczych

1 łyżka solonych orzeszków ziemnych

2 łyżki poszatkowanej naci pietruszki

5 rzodkiewek

sól

pieprz

2 łyżki drobnego szczypiorku

3 łyżki Lurpak Premium Miks Lekko Solony

1 łyżka sosu sojowego

6 szt. suszonych grzybów shiitake

kiełki groszku do dekoracji

Przygotowanie:

Grzyby shiitake namoczyć w gorącej wodzie.
Zieloną fasolkę ugotować al dente.
Orzechy drobno pokroić i uprażyć na suchej patelni.
Jaja przepiórcze ugotować we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Rozgrzać miks na patelni dodać fasolkę, doprawić odrobiną soli, pieprzem i sosem sojowym. Dodać pokrojone w ćwiartki jaja przepiórcze, pokrojone w kostkę grzyby shiitake, poszatkowaną nać pietruszki, szczypiorek i rzodkiewkę. Krótko razem podgrzać i podawać posypane uprażonymi orzeszkami i udekorowane kiełkami groszku.

powrót

Podobne przepisy

Cantuccini
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.