Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki

Fasola szparagowa duszona na maśle z piniolami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

65 g masła

450 g fasoli szparagowej z odciętymi końcówkami

½ miarki, czyli ok. 100 g pinioli

woda

sól i pieprz

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni roztop masło na średnim ogniu, aż zacznie się pienić. Delikatnie obracaj patelnią. Gdy piana opadnie, poczekaj, aż całe masło stanie się brązowe. Wrzuć fasolę i piniole, wlej nieco wody. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj pokrywką. Duś przez 3-5 minut, aż fasola zmięknie. Podawaj natychmiast.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.