Farsz do indyka

Farsz do indyka
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Roztopić masło na średnim ogniu na dużej, głębokiej patelni. Dodać cebulę i smażyć aż zacznie się rumienić, ok. 5 minut. Dodać orzechy i smażyć ciągle mieszając aż się zrumienią, ok. 3 minut.
Dodać pokruszony chleb i estragon lub szałwię i wymieszać. Zmniejszyć ogień, dodać sól, pieprz, dymkę i zamieszać. Spróbować, doprawić w razie potrzeby. Dodać natkę pietruszki i wyłączyć ogień. (można przygotować ten przepis wcześniej, w tym punkcie przełożyć do szczelnego pojemnika i przechowywać w lodówce jeden dzień). Nadziać kurczaka lub indyka przed pieczeniem lub zapiekać w żaroodpornym naczyniu przez ok. 45 minut w temperaturze 180 do 200 st. C. Można też zapiec w tym czasie, kiedy pieczemy indyka. (lub upiec 3 dni przedtem i podgrzać tuż przed nadzieniem).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA