Farfalle z sosem serowym

Farfalle z sosem serowym
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotowany al dente makaron odcedź i przelej oliwą. Odstaw do ostudzenia. W rondlu na maśle zeszklij posiekaną szalotkę, dodaj wino i odparuj połowę jego objętości, dodaj śmietankę i gałkę muszkatołową, zagotuj, a następnie dodaj do tego makaron. Ponownie zagotuj i dodaj do tego starty na grubych oczkach ser Comte i Parmezan. Wymieszaj cały czas gotując, a gdy sos zgęstnieje dopraw i przełóż do miski. Posyp makaron grudkami gorgonzoli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA