Laura Calder

Fantazyjny camembert


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Fantazyjny camembert
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 okrągły camembert w pudełku

odrobina białego wina

niewielka ilość posiekanych liści tymianku

pieprz

 

Przygotowanie:

Wyjmij ser z pudełka. Odwiń go i włóż z powrotem do opakowania. Ponakłuwaj widelcem, spryskaj winem, które powinno przedostać się otworami do środka. Posyp tymiankiem i pieprzem. Zamknij pudełko. Zawiń w folię. Piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut, aż ser będzie bardzo gorący i półpłynny. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.