Antonio  Carluccio

Eskalopki cielęce z winem marsala


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sycylia (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Eskalopki cielęce z winem marsala
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Przygotowanie

Eskalopki cielęce (można użyć innego gatunku mięsa – kurczaka lub indyka, a nawet ryby

Smażymy w ciągu kilku sekund, dodając na sam koniec wytrawne wino marsala.



Jako dodatek do eskalopek przyrządzamy paprykę pociętą w wąskie paseczki, z kaparami, oliwkami, czosnkiem i kilkoma filetami anchois. Papryka i inne składniki powinny dusić się na oliwie w rondlu przez około dwadzieścia minut. Pod koniec gotowania dolewamy kieliszek octu winnego.



© Antonio Carluccio

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.