Eskalopki cielęce z polskim winem Golesz

Eskalopki cielęce z poslkim winem Golesz
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sznycle lekko rozbij. Mięso obtocz w mące, nadmiar mąki strząśnij. Rozgrzej masło na dużej, ciężkiej patelni. Usmaż sznycle z obu stron - smaż je partiami. Usmażone wyjmuj i układaj na talerzu. Gdy wszystkie będą usmażone ułóż je z powrotem na patelni. Dolej wino. Posól i popieprz. Mieszaj podsmażając, aż mięso pokryje się warstwą wina z mąką. Podawaj z ugotowanym zielonym groszkiem z masłem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA