Anne Burrell

Endywia z cebulką


Przepis z programu Sekrety szefowej kuchni (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Endywia z cebulką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ filiżanki startego sera pecorino

½ filiżanki uprażonych orzechów laskowych

2 łyżki posiekanej natki

1 główka endywii

umytej

osuszonej

pokrojonej na kawałki wielkości kęsa

oliwa extra vergine wysokiej jakości

 

 

Przygotowanie:


W misce połącz ocet winny, wodę, sól, cukier i sos tabasco, zamieszaj. Dodaj cebulowe krążki i odstaw przynajmniej na godzinę. Ser pecorino, orzechy laskowe i natkę umieść w malakserze i grubo zmiel, używając funkcji pulsacyjnej. Połącz endywię, orzechowo-serową posypkę i marynowaną cebulę. Dopraw płynem z marynaty, oliwą i solą. Sałatkę podawaj do kurczaka po mediolańsku (patrz osobny przepis).

powrót

Podobne przepisy

Kapusta w czerwonym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z zielonej fasolki szparagowej
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.