Lucinda Scala  Quinn

Enchilady z kurczakiem i salsa verde


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia brazylijska

Enchilady z kurczakiem i salsa verde
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 szklanki salsa verde (gotowej lub własnej roboty)

1 łyżka oleju

12 kukurydzianych tortilli

opieczonych na palniku kuchenki lub na patelni i zawiniętych w ściereczkę

4 szklanki gotowanego mięsa kurczaka porwanego na kawałki

200 g queso blanco

rozkruszonego (można zastąpić serkiem Capri)

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 190° C. Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu i wlać olej. Wlać salsę i podgrzewać, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, ok. 3 minut. Po kolei maczać tortille w salsie, wkładać do środka mięso kurczaka, zwijać i układać ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Polać resztą salsy i posypać serem. Zapiekać około 15 minut, aż sos zacznie bulgotać, a enchilady się zagrzeją. Tymczasem wymieszać rzodkiewki i sałatę z olejem, octem winnym, solą i pieprzem. Ułożyć sałatkę na gorących enchiladach i podawać natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Pieczony kurczak z selerem korzeniowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczę w estragonie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Medfuna
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Confit z kaczki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.03) pieczony kurczak po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.