Enchilady z chorizo

Przepis z programu Wolny tydzień Chucka (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Enchilady z chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

chorizo:

1 kg mielonej wieprzowiny

¼ filiżanki czerwonego octu winnego

1 łyżka mielonej wędzonej papryki

1 łyżka mielonej kolendry

1 łyżka mielonego kminu rzymskiego

1 ząbki czosnku, zmiażdżone

kilka pędów świeżego oregano, posiekanych

2 chili guajillo, namoczone i pozbawione nasion

1 chili ancho, namoczona i pozbawiona nasion

1 łyżeczka soli

świeżo zmielony pieprz

2 łyżki oliwy



do podania:

tortille

odsmażana fasolka

sałatka pico de gallo

ser queso fresco (lub świeży miękki ser kozi, feta lub ricotta)



Przygotowanie:

Chorizo: w blenderze łaczymy wieprzowinę z octem, papryką, kolendrą, kminem, czosnkiem, oregano i chili. Doprawiamy solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso około 10 minut. W razie potrzeby dodajemy trochę wody. Podajemy wieprzowinę w tortillach, z odsmażaną fasolą, pico de gallo i serem. Pod koniec smażenia dodajemy trochę salsy i sera do mięsa, żeby je nawilżyć.

powrót

Podobne przepisy

Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Spring rolls z indykiem w sosie barbecue
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tatar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Parzybroda
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.