Dynia przekładana cykorią

Dynia przekładana cykorią
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 8 plastrów dyni grubości ok. 1cm
  • dwie cykorie
  • 4 łyżki masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cykorię w całości dusić w maśle przez ok. godzinę, potrząsając garnkiem od czasu do czasu. Dynię posmarować oliwą, upiec na ruszcie lub na patelni grillowej. Uduszoną, mocno zrumienioną cykorię pokroić na małe cząstki i przełożyć nimi plastry upieczonej dyni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA