Agnieszka Kręglicka

Dynia przekładana cykorią


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Dynia przekładana cykorią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 plastrów dyni grubości ok. 1cm

dwie cykorie

4 łyżki masła

 

Przygotowanie:

Cykorię w całości dusić w maśle przez ok. godzinę, potrząsając garnkiem od czasu do czasu. Dynię posmarować oliwą, upiec na ruszcie lub na patelni grillowej. Uduszoną, mocno zrumienioną cykorię pokroić na małe cząstki i przełożyć nimi plastry upieczonej dyni.

powrót

Podobne przepisy

Brukselka
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Serowe ziemniaki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka po piemoncku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.