Duszony szpinak

Przepis z programu Manic Organic (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Duszony szpinak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg świeżych młodych liści szpinaku

3 łyżki masła

sól morska

 

 

Przygotowanie:


Na średnim ogniu rozgrzać duży garnek i roztopić w nim masło. Dodać szpinak i dusić 2 - 3 minuty, aby zwiędł, ale zachował kolor. Doprawić solą.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z groszku, fety i mięty
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sałatka z buraków z winem i winogronami
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Sałatka cesarska
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.