Duszony łosoś z majonezem ziołowym

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Duszony łosoś z majonezem ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z łososia

białe wino

1 liść laurowy

1 pęczek świeżego estragonu

1 pęczek natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Żółtka wlać do miski, dodać ocet i musztardę i ubić. Cały czas ubijając wlewać cienkim strumieniem olej, aż do uzyskania gęstego majonezu. Dodać posiekane zioła i wymieszać. Do naczynia do gotowania ryby wlać 200 ml wody, trochę wina i wrzucić pietruszkę z łodygami oraz liście estragonu. Włożyć rybę i gotować pod przykryciem 3-4 minuty. Podawać z kleksem z majonezu i pędami solirodu.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w panierce z nori
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Shakshuka
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania dietetyczne
Filet z łososia z salsą malinową
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.