Gary  Rhodes

Duszone zielone pory


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Duszone zielone pory
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

675 g porów

duży kawałek masła

2 łyżki wody

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pory przetnij wzdłuż i starannie umyj. Usuń twarde, zewnętrzne liście. Drobno posiekaj pory, wyrzucając łykowate końcówki. Na patelni roztop masło. Dolej wodę. Dorzuć pory i smaż na silnym ogniu przez dwie do trzech minut, aż zmiękną. W trakcie przewracaj, żeby równo się usmażyły. Dopraw solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Placki cytrusowe
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.05) fagioli all uceletto
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.05)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pikantne buraczki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Falafel z fasoli z sałatką
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.