Gary  Rhodes

Duszone zielone pory


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Duszone zielone pory
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

675 g porów

duży kawałek masła

2 łyżki wody

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Pory przetnij wzdłuż i starannie umyj. Usuń twarde, zewnętrzne liście. Drobno posiekaj pory, wyrzucając łykowate końcówki. Na patelni roztop masło. Dolej wodę. Dorzuć pory i smaż na silnym ogniu przez dwie do trzech minut, aż zmiękną. W trakcie przewracaj, żeby równo się usmażyły. Dopraw solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Marynowane żółtko z lekkim fondue z parmezanu
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Sałatka z ogórków na słodko
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapki tostowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.