Duszone owoce

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Duszone owoce
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jabłka

2 gruszki

2 brzoskwinie

kawałek cynamonu

gwiazdka anyżu

skórka i sok z pomarańczy

pół filiżanki jogurtu naturalnego

łyżka mieszanki mielonego siemienia, ziaren słonecznika i migdałów

łyżka koncentratu gruszkowego

Przygotowanie:

Owoce pozbawić gniazd nasiennych i pestki, pokroić i umieścić w rondelku. Dodać cynamon, anyż, skórkę i sok z pomarańczy. Gotować przez 10 minut, aż owoce zmiękną. Przełożyć do miseczek, udekorować jogurtem, posypać mieszanką nasion i skropić koncentratem gruszkowym.

powrót

Podobne przepisy

Krem zabaione aromatyzowany winem recioto i kulkami melona
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Pomarańcze z kandyzowaną skórką w karmelu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Deser z ciasta filo i sałatki owocowej
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.