Janella  Purcell

Duszone ośmiornice


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Duszone ośmiornice
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 małych ośmiornic

cytryna

½ cebuli

pęczek natki pietruszki

pęczek bazylii

2 ząbki czosnku

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Do opłukanych ośmiornic dodać skórkę z cytryny, cebulę, natkę pietruszki, bazylię i rozgnieciony czosnek. Dolać oliwę. Gotować na małym ogniu przez 30 minut. Ostudzić. Skropić oliwą. Posypać ziołami. Przyprawić solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grillowane owoce morza z sosem tatarskim i salsą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Horapa - owoce morza z makaronem udon
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.