Ewa Chodakowska

Duszone mule w pomidorach


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne, Dania na walentynki

Duszone mule w pomidorach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g muli

1 ząbek czosnku

1 cebula

1 seler naciowy

1 pomidory z puszki

oliwa

chili

1 szklanka wody

Przygotowanie:

Do dużego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek i podsmażamy. Dodajemy drobno pokrojony seler naciowy i całość dusimy przez 5 minut.
Dodajemy pomidory, szklankę wody i powoli dusimy przez 15 minut, aż powstanie gęsty sos. Doprawiamy solą oraz dodajemy posiekane chili.
Wrzucamy oczyszczone mule do garnka. Przykrywamy pokrywką i mocno potrząsamy. Gotujemy przez 5 minut i gotowe

powrót

Podobne przepisy

Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Kotlety z krabów
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże gotowane w winie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.