Antonio  Carluccio

Duszona wołowina


Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w Italii Piemont
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Duszona wołowina
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek zrazówki wołowej

seler

marchew

czosnek

rozmaryn

szałwia

czerwone wytrawne wino

oliwa z oliwek

masło

bulion

 

 

Przygotowanie:


Mięso zawijamy ze świeżym rozmarynem w środku i zawiązujemy. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek i wkładamy kawałek masła. Kiedy tłuszcz się mocno rozgrzeje, wkładamy na patelnię mięso. Powinno dobrze zasklepić się z obu stron, aby zachować soczystość. Następnie dodajemy składniki sosu: drobno pokrojony seler, marchew i cebulę. Wszystko wymieszać, aby warzywa równomiernie wchłonęły tłuszcz. Następnie dodajemy czosnek, a potem kilka listków szałwi. Wlewamy wino oraz bulion. Całość pozostawiamy na ogniu pod przykryciem przez dwie do trzech godzin.

powrót

Podobne przepisy

Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.009) grillowany udziec jagnięcy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Saltimbocca, czyli „niebo w gębie”
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażona mielona wołowina, ziemniaki w mundurkach, sos pomidorowy
Jamie  Oliver
Przepis z programu 30 minut Jamiego (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Curry z baraniny w mleku kokosowym
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Odsmażana fasola
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.