Be Active. Ewa Chodakowska

przepisy z programów >>

Duszona czerwona kapusta

Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.25)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

składniki i przygotowanie:


Składniki:
2 łyżki niesolonego masła
1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli
½ główki czerwonej kapusty, bez głąba, poszatkowanej
1 grubo starte jabłko
3 łyżki czerwonego octu winnego
3 łyżki cukru
½ szklanki soku jabłkowego
¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

Przygotowanie:
Roztop masło w rondlu o grubym dnie i usmaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj kapustę, jabłko, ocet, cukier oraz sok jabłkowy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, 15 min, aż kapusta zmięknie. Dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową.

© Anna Olson

skomentuj przepis >>