Anna Olson

Duszona czerwona kapusta


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Duszona czerwona kapusta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki niesolonego masła

1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli

½ główki czerwonej kapusty

bez głąba

poszatkowanej

1 grubo starte jabłko

3 łyżki czerwonego octu winnego

3 łyżki cukru

½ szklanki soku jabłkowego

¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


Roztop masło w rondlu o grubym dnie i usmaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj kapustę, jabłko, ocet, cukier oraz sok jabłkowy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, 15 min, aż kapusta zmięknie. Dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka cesarska
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z rukwi wodnej
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wietnamska sałatka z pieczonym kurczakiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z fenkuła
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Sałata Aleksandra Dumas
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.