Anna Olson

Duszona czerwona kapusta

Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

Duszona czerwona kapusta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


2 łyżki niesolonego masła
1 szklanka pokrojonej w kostkę cebuli
½ główki czerwonej kapusty
bez głąba
poszatkowanej
1 grubo starte jabłko
3 łyżki czerwonego octu winnego
3 łyżki cukru
½ szklanki soku jabłkowego
¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

Przygotowanie:


Roztop masło w rondlu o grubym dnie i usmaż cebulę, aż się zeszkli. Dodaj kapustę, jabłko, ocet, cukier oraz sok jabłkowy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, 15 min, aż kapusta zmięknie. Dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.