Donna Dooher

Duszona czerwona kapusta


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Duszona czerwona kapusta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka stołowa (15 ml) oliwy z oliwek

1 kg cienko pokrojonej cebuli

¼ łyżeczki (1 ml) sproszkowanego cynamonu

¼ łyżeczki (1 ml) sproszkowanego goździków

¼ łyżeczki (1 ml) sproszkowanego kminu rzymskiego

1 mała (0,5 kg) cienko poszatkowana czerwona kapusta

¼ szklanki (60 ml) cydru

¼ szklanki (60 ml) brązowego cukru

¼ szklanki (60 ml) czerwonego octu winnego

 

 

Przygotowanie:


W dużym rondlu rozgrzać na średnim ogniu oliwę i podsmażyć cebulę, aż zmięknie. Wsypać cynamon, goździki oraz kmin i smażyć 30 sekund. Dodać kapustę i dusić 5 minut, aż trochę zmięknie, po czym przykryć i dalej dusić na małym ogniu około 20 minut, aż będzie całkiem miękka. Podawać na ciepło.

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Tarta z warzywami i pieczonym czosnkiem
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.