Dukkah z orzechami i kminem

Dukkah z orzechami i kminem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Przygotowanie:

Składniki:
1/2 szklanki orzechów laskowych
szklanka migdałów
2 łyżki ziaren kminu
1 łyżka ziaren kolendry
1 ½ łyżeczki ziaren kopru włoskiego
2 łyżeczki czarnego sezamu
sól

Przygotowanie:
Orzechy wysypać na blaszkę. Na drugą blaszkę wysypać migdały i przyprawy. Obie blaszki wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Orzechy wysypać na ściereczkę kuchenną i pocierając zdjąć skórkę. Następnie wszystkie składniki wsypać do robota kuchennego i zmiksować pulsacyjnie. Nie miksować w trybie ciągłym, aby nie powstało masło.


@Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA