Gary  Rhodes

Ducana


Przepis z programu Gary Rhodes na Karaibach (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Ducana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g drobno startych batatów

1 mały drobno starty kokos

55 g mąki pszennej

85 g miałkiego cukru

¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

30 g miękkiego masła

 

 

Przygotowanie:


W dużej misce wymieszać bataty, wiórki kokosowe, mąkę, cukier i przyprawy. Połączyć z masłem tak, żeby powstała lepka masa. Na blat wyłożyć arkusz folii aluminiowej. Nałożyć tyle masy, żeby wystarczyło na prostokąt o wymiarach 5 cm x 3 cm, o wysokości 2 cm. Zawinąć folię tak, żeby powstała zgrabna paczuszka. Powtórzyć czynność z pozostałą masą. Zagotować duży garnek wody. Ostrożnie wkładać do wrzątku paczuszki ducany. Gotować ok. 15 minut. Wyjąć z garnka. Rozwinąć z folii i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Granola
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Mini hot dogi
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.