Andrzej Polan

Drożdżowe z Lubelszczyzny z cebulą i domowym twarogiem


Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 2822

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

900 g mąki

20 g drożdży

500 ml ciepłej wody

Łyżeczka cukru

25 g soli

Farsz:

600 g cebuli

300 g białego twarógu

300 ml wiejskiej śmietany

olej Kujawski z bazylią

Przygotowanie:

Z w/w składników przygotuj ciasto drożdżowe, odstaw. Cebulę pokrój w kostkę i duś do miękkości. Kiedy cebula będzie miękka, połącz ją z serem...

powrót

Podobne przepisy

Puree z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ratatouille
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Palak panir
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Marchewka z groszkiem cukrowym
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.